Welcome

Bine ati venit!

Ma bucur foarte tare ca exista aceasta modalitate de comunicare si ca pot prin ea sa va impartasesc cate ceva din pasiunile mele.Recunosc ca am inceput cu crosetatul, la indemnul unei bune prietene, am trecut la margele, iar de curand am descoperit qulling-ul, tehnica servetelului si sospeso transparente.

Toate trei tehnicile imi plac foarte mult si au rezultate vizibile mult mai rapide decat crosetatul, sunt mult mai spectaculoase si variate.

Sper ca toate lucrarile mele sa va incante privirea si de ce nu, chiar sa comandati si cumparati aceste articole.



joi, 14 aprilie 2011

Sushi

Buna,

Aseara copiii mei m-au rugat sa le fac sushi ca nu le-am mai facut de ceva vreme.Asa ca ne-am pus pe treaba.De ce zic ca "ne-am pus"?
Sotul meu este cel care ma invata multe din retete, le gusta, etc. E "mana mea dreapta" sau de cele mai multe ori eu sunt "mana lui dreapta'.
Am pregatit ingredientele:
Morcovul (un morcov mare sau 2 mai potriviti) trebuie taiat fasii,iar apoi fiert aproximativ 5 minute.
Se face omleta din 2 oua, dar fiecare ou trebuie preparat separat in asa fel incat omleta sa fie foarte subtire, dupa care se taie fasii la fel ca si morcovul.
Castravetele(jumatate de castravete de sera sau 2-3 castraveti de gradina) se taie si el fasii.
Somonul fume(se gaseste gata preparat in pachete de 100-200g) se taie si el de asemenea in fasii.
Se pot pune in loc de somon, fasii de surimi sau chiar surimi intreg.
Daca doriti sa faceti preparatul de post in loc de somon si omleta puteti adauga ardei rosu sau verde.






Orezul poate fi doar orez cu bobul marunt care la fierbere se leaga, se lipeste.Daca folositi orez cu bobul prefiert acesta nu se va lipi,iar rulourile se vor desface atunci cand veti incerca sa le taiati rondele.
Orezul se pune la fiert cu sare, de asemenea se pune sare la fierberea morcovului, cat si la omleta.
In acest orez eu am adaugat si putin orez salbatic.










Foile de alge se gasesc de obicei in magazinele de profil sau Mega Image. Acestea vor fi casante atunci cand desfaceti pacetul asa ca trebuie sa umblati cu grija.Veti observa ca pe o parte sunt lucioase, iar pe cealalta au niste striatii.
Asezam partea lucioasa pe tocator, dupa care puneu un pat de orez de latime aproximativ 5 cm si grosime aprox. 2 cm.
Pe acest pat de orez, se aseaza fasiile de ingrediente, cam 3-4 buc. din fiecare, dupa care se ruleaza in asa fel incat ingredientele sa se afle la mijlocul orezului.Orezul trebuie sa fie fierbinte in asa fel atunci cand rulam sa se lipeasca de foaie si sa o inmoaie.







Asta este rezultatul final.
Maine promit ca o sa postez si filmuletul.
Pofta buna!!!

Un comentariu:

  1. Îmi aduc aminte de rețeta asta mi-ai arătat-o anul trecut de Paște. E delicioasă, trebuie incercată!

    RăspundețiȘtergere